Africká arašidová polievka

Africká arašidová polievka

Ingrediencie:

  • 150 g hnedej ryže (1 šálka)
  • 700 ml zeleninového vývaru (3 šálky)
  • ½ červenej cibule
  • 1 malá mrkva
  • ½ malej cukety
  • malá hrsť arašidov
  • 3 lyžice rajčinovej pasty
  • 3-4 lyžice arašidového masla
  • 1 struk cesnaku
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • niekoľko kvapiek štiplavej omáčky
  • 0,5 cm zázvoru alebo ½ lyžice práškového zázvoru (môžete vynechať)

Príprava: cca 15 min. / Doba varenia: 10 min / Stupeň obtiažnosti: jednoduchy

Postup:

Pripravíme si ryžu.

Uvedieme 700 ml zeleninového vývaru do varu. Pokrájame cibuľu, mrkvu a cuketu a pridáme do vývaru. Ďalej pridáme aj cesnak, zázvor, arašidy, neskôr aj rajčinovú pastu a arašidové maslo. Sójovú omáčku pridávame ako poslednú, ale skontrolujeme, či nie je moc slaná. Polievku necháme jemne vrieť, pokiaľ sa varí ryža.

Môžete použiť aj inú zeleninu, ktorú máte doma. Nikdy neviete akú novú fantastickú chuť objavíte. Najprv však ochutnajte! Ak je váš vývar a arašidové maslo už slané, môžete vynechať sójovú omáčku.

Leave a Reply