Český kuba

Český kuba

Tradičný recept, ktorý som si trošku prispôsobila a ochutila bylinkami. Robím ho v poslednej dobe veľmi často, pretože je veľmi rýchly, jednoduchý, výživný a jednoducho chutný.

Ingrediencie:

  •  1/2 balenia jačmenných krúpkovMC500362_shutterstock_32296225
  • 2 hrste sušených hríbov
  • Soľ
  • Bylinky – oregano, tymián, petržlenová vňať rozmarín, kayenské korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Stredná cibuľka
  • 3-4 strúčiky cesnaku

Jačmenné krúpky uvaríme so sušenými hríbikmi v slanej vode. Pridáme aj oregano, petržlenovú vňať, trošku tymiánu, kayenského korenia. Keď je voda skoro vyparená, odstavíme a necháme prikryté dôjsť.

Na olivovom oleji usmažíme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak.

Zmiešame s uvarenými krupkami a hríbikmi v zapekacej mise, okreníme a dáme do vyhriatej rúry na 15-20 minút, kým sa povrch pekne sfarbí do zlatova.

Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny, s cviklou, čalamádou alebo uhorkami.

Ako obmenu môžeme namiesto jačmenných krúpkov použiť bulgur, pohánku alebo pšeničné krupky.

Leave a Reply