Cestoviny vo falošnej hubovo-smotanovej omáčke s rukolou

Cestoviny vo falošnej hubovo-smotanovej omáčke s rukolou

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín
  • 1 zväzok rukoly
  • 250 g húb
  • 50 g nesolených kešu orieškov
  • 2 lyžice neaktívnych kvasníc
  • 2 lyžice ryžovej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička horčice
  • štipka muškátového oriešku
  • soľ
  • korenie
  • sušená zelenina (zdravá obdoba vegety)
  • voda

Počet porcií: 2

Príprava: cca 15 min. /  Doba varenia: cca 5 min. / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode do al dente a zlejeme.

Umyjeme a nahrubo nasekáme rukolu .

Očistíme huby a necháme ich smažiť na panvici, kým sa voda neodparí. Odstavíme panvicu a dáme ju bokom.

Kešu oriešky s neaktívnymi kvasnicami, ryžovou smotanou, horčicou, cesnakom a muškátovým orieškom zmixujeme v mixéri. Potom postupne pridávame vodu, kým omáčka nedosiahne požadovanej konzistencie.

Dochutíme soľou, čerstvo mletým korením a vločkami sušenej zeleniny.

K hubám pridáme omáčku a zmiešame s cestovinami.

Servírujeme na taniere a podávame posiate s arugulou .

 

Leave a Reply