Cibuľová šťava

Cibuľová šťava

Ingrediencie:ci

  • 2 veľké cibule
  • cukor, najlepšie z kokosového kvetu Gula Java

Počet porcií: 1

Príprava: cca 15 min. / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Ošúpeme cibule a nakrájame na plátky. Do zaváracieho pohára, napríklad od džemu, uložíme jednu vrstvu cibule. Potom posype cukrom. Takto pokračujeme, až kým je pohár plný. Takto naložený pohár zavrieme a necháme odstáť, pokým sa vytvorí cibuľová šťava.

Šťava sa konzumuje po čajových lyžičkách alebo malých pohárikoch.

Cibuľová šťava je výborným domácim liekom najmä v zimnom období, pôsobí ako zázrak na kašeľ.

Ak ju nespotrebujete hneď v prvý deň, uchovávajte ju prosím v chladničke,  pretože teplo by mohlo spustiť fermentačný proces a nepríjemný cibuľový zápach.

Leave a Reply