Dusené tofu zo Stredozemia | Vegánstvo

Dusené tofu zo Stredozemia

Dusené tofu zo Stredozemia

Ingrediencie:

  • 180 g nakrájaného tofu
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 veľká cuketa
  • 1 malý baklažán
  • 250 g šampiňonov
  • 1 lyžica rajčinovej pasty
  • 1 malá rajčina nakrájaná
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžica oleja
  • soľ, korenie, talianske bylinky podľa chuti

Počet porcií: 4

Príprava: cca 20min. / Doba varenia: cca 25 min. / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Najemno nakrájanú cibuľku osmažíme na troške oleja. Pridáme tofu a nadrobno narezaný strúčik cesnaku spolu s rajčinovou pastou. Podlejeme zeleninovým vývarom.

Cuketu a baklažán nakrájame na kocky (asi 0,5 cm) a spolu s rajčinkou pridáme k tofu. Necháme na miernom plameni asi 10 minút povrieť.

Šampiňony pokrájame na plátky a spolu so zmesou talianskeho korenia pridáme do hrnca, povaríme 10 minút.

Na záver okoreníme a osolíme podľa chuti.

 

Leave a Reply