Francúzske bagety

Francúzske bagety

Ingrediencie:311086-960x720-baguette-parisienne

  • 400 g múky
  • 1 ½ lyžičky kvasníc
  • 320 ml vody

Počet porcií: 1

Príprava: cca 10 min. / Doba odpočívania: cca 12 hod / Stupeň obtiažnosti: normálny

Postup:

Zmiešame múku, soľ, kvasnice. Pridáme vodu a dobre premiešame varechou alebo ručne!

Zakryjeme fóliou a necháme 12-16 hodín stáť. Za túto dobu cesto pekne nakysne. Dobre si pomúčime pracovnú dosku a pomocou lopatky naň premiestnime cesto. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Vyformujeme z nich bagety a umiestnime do bagetovej nádoby na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 250 stupňov na strednej mriežke. Po 10 – 15 minútach by sa mali bagetky pekne zozlatavieť.

Tip na záver: Ak chcete mať super chrumkavú kôrku, nasprejujte spodok rúry vodou, potom, čo vložíte dnu bagety.

parizske bagety

 

Leave a Reply