Jablkový koláč

Jablkový koláč

Ingrediencie:

  • 205 g rastlinného masla
  • 350 g múkyjablkovy kolac vegan
  • 8 lyžíc cukru
  • 1 balenie vanilky
  • štipka sódy alebo prášku do pečiva
  • 60 ml vody
  • 2 lyžičky škorice
  • 750 g jabĺk
  • 2 lyžice jablkového pyré

Počet porcií: 1

Príprava: cca 30 min. / Doba odpočívania: cca 1 hod / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

125 g rastlinneho masla nakrájame na kúsky. 200 g múky, 2 lyžice cukru zmiešame spolu s vanilkovým cukrom a práškom do pečiva. Maslo, 60 ml vody a zmes múky vymiesime do hladka. Cesto zabalené do fólie necháme odpočívať asi 1 hodinu v chlade.

150 g múky, 6 lyžíc cukru, škorice a 80 g masla zmiešame a pripravíme si tak posýpku.

Jablká pokrájame na štvrtiny, odstránime semienka, olúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Cesto položíme na tukom a múkou vystlaný plech najlepšie s nepriľnavým povrchom. Prekypríme niekoľkokrát s vidličkou. Na koláč rozložíme pripravené rozštvrtené jablká a potrieme jablkovým pyré, posypeme škoricou a posýpkou. Pečieme v predhriatej rúre na spodnej koľajnici asi 40 minút pri 200 °C.

Leave a Reply