Makovo agarová torta s lesným ovocím

Makovo agarová torta s lesným ovocím

Veganstvo.sk začalo spoluprácu s vegánskymi reštauračnými podnikmi a práve Veg life (detaily pod receptom) nám posiela ich najúspešnejší recept z Vegánskych hodov! Volá sa makovo agarová torta s lesným ovocím, neobsahuje žiaden priemyselne spracovaný cukor, lepok a zároveň je bohatým zdrojom vápnika (nakoľko mak obsahuje až 12x viac vápnika ako mlieko).

Ingrediencie:

  • mak 300g
  • kokos strúhaný 200g
  • hrozienka / vykôstkované ďatle 100g
  • vlašské orechy 50g
    kokosový olej 5 polievkových lyžíč
  • ľubovoľné ovocie(podľa sezóny) v našom prípade černice, jahody,maliny, ríbezľe 400g
    agar agar 6g (morská riasa dá sa kúpiť v bio obchodoch)
  • voda 0,8l

Postup:

Zmiešame mak, kokos a nasekané vlašské orechy. V hrnčeku zalejeme vriacou vodou hrozienka alebo ďatle, nechám 5 min postáť, prebytočnú vodu zlejeme, pridáme 5 lyžíc kokosového oleja a zmes do hladka rozmixujeme a spojíme so sypkou zmesou riadne premiešame a ucapkáme na dno tortovej formy a dáme na 15 min vytuhnúť do chladničky. Do hrnca si dáme 1 liter vody, pridáme 7g agaru a privedieme k varu. Na korpus vysypeme pripravené ovocie a zalejeme agarovou želatínou, necháme 15 min vytuhnúť v chladničke a môžme do toho pustiť.

Pekný deň!
Matúš Serafin, šéfkuchár Veg life
veglife_logo
A kde nájdete reštauráciu Veg Life? Dokonca na dvoch miestach v Bratislave!