„MENTHA“ ROLÁDKA (raw)

„MENTHA“ ROLÁDKA (raw)

S mätou sa môžeme kamarátiť počas celého roka. Je vernou pomocníčkou v dobrých aj zlých časoch. V lete skvelo osvieži voda, do ktorej natrháme jej lístočky a pridáme citrónovú alebo limetkovú šťavu. V zime nám šálka teplého čaju v sychravých dňoch uvoľní dýchacie cesty, pomôže pri prechladnutí a mätová silica v aromalampe poslúži pri nevoľnostiach či bolestiach hlavy. A aby toho nebolo málo, sviežosť mäty si môžeme vychutnávať aj v zdravých dezertoch :).

Mätová torta (podľa rovnakého receptu) s raw čokoládou a kakaovými bôbmi

Mätová torta (podľa rovnakého receptu) s raw čokoládou a kakaovými bôbmi

Podľa nasledujúceho receptu si vyrobíš mätovú roládu, ale ak si zaťažený na trojuholníkové tvary, môžeš korpus a plnku natlačiť aj do tortovej formy a ozdobiť ako sa ti páči.

KORPUS

  • 100 g vlašských orechov
  • 100 g mandlí
  • 50 g pohánky (vopred namočená)
  • 1 PL škorice
  • 2 PL karobu alebo raw kakaa
  • 2 PL agáve
  • 2 PL kokosového oleja

 

Všetky ingredience spolu vymixujeme. Získame tak tuhšie cesto, ktoré vyvaľkáme v tenkej vrstve na pečiaci papier.

PLNKA

  • 100 g kešu (namočených aspoň 2-3 hodiny)
  • 3 banány
  • 15 g mäty (také množstvo väčšinou kúpite) alebo 3 hrste vlastnej (ideálne)
  • 5 PL kokosového oleja
  • 4 PL strúhaného kokosu
  • 1 ČL spiruliny
  • 15-20 kvapiek mätovej silice

Všetko spolu pomixujeme a vylejeme na pripravené cestíčko. Rovnomerne rozotrieme a nakoniec vééľmi sústredene zrolujume. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však na celú noc, aby nám pekne ztuhla.

A nakoniec, pohodlne sa usaď a vychutnávaj 🙂

Leave a Reply