Miso polievka s ramen cestovinou

Miso polievka s ramen cestovinou

Ingrediencie:

  • 4 kusy húb (čerstvé alebo sušené hriby shitake)
  • 2 jarné cibuľky
  • ¼ nori listu
  • 100 g tofu
  • 50 g sójových klíčkov
  • 100 g ramen cestovín, alebo iných bezvaječných cestovín vhodných pre ázijskú kuchyňu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • ¼ lyžičky chilli vločiek
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžičky miso

 Počet porcií:  2

Pracovná doba: cca 15 min. /  Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Ak používame sušené shiitake hríby, tak ich namočíme na asi ½ hodiny do malého množstva vody, potom ich dáme krátko variť, necháme vychladnúť a pokrájame na prúžky.

Ak používame čerstvé huby, jednoducho ich nakrájame na prúžky. Na prúžky pokrájame aj zelené jarné cibuľky, nori do pásikov a tofu na kocky.

Nasekaný cesnak osmažíme na rastlinnom oleji. Pokiaľ cesnak zhnedne, dáme do zeleninovho vývaru variť chilli vločky a miso.

Ramen alebo iné vhodné cestoviny uvaríme al dente. Necháme ich dobre odkvapkať a naservírujeme do dvoch polievkových misiek. Ďalej do misiek naservírujeme aj miso vývar, huby s jarnou cibuľkou, sójovými klíčkami, tofu a nori.

Ramen Miso Polievka so spenatom a rei hribikmi

Ramen Miso Polievka s brokolicovými listami a enoki hribikmi

Leave a Reply