Miso polievka so zeleninou a tofu

Miso polievka so zeleninou a tofu

Ingrediencie:

  • 1 veľká mrkva
  • 1 stopka zo stopkatého celeru
  • 200 g húb (shiitake alebo hlivy )
  • 250 g tofu
  • 1 lyžica oleja
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice miso pasty (najlepšie z japonskeho obchodu)
  • 1 zväzok pažítky
  • soľ a korenie

Počet porcií:  4

Pracovná doba: cca 25 min. /  Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Očistíme mrkvu, pór a huby, rozkrájame pozdĺžne a priečne na tenké prúžky.  Tofu nakrájame na malé kocky.

V polievkovom hrnci rozohrejeme olej, pridáme huby a necháme ich jemne opiecť, po dobu asi dve minúty. Potom pridáme zeleninový vývar a ostatnú zeleninu. Otvorené na miernom ohni varíme asi 3-4 minúty, až kým je zelenina al dente.

Teraz nastal ten správny čas primiešať miso pastu a tofu. Tofu môžete aj predpiecť na miernom ohni po dobu 2 minút.

Polievku dochutíme soľou  a korením a posypeme pažítkou nakrájanou na malé krúžky.

Podávame horúce.

Polievku môžeme obohatiť aj ryžovými rezancami alebo brokolicou al dente, ktorá spestrí farebnosť polievky.

Leave a Reply