Plnené rajčiny

Plnené rajčiny

Ingredencierajčiny4

  • pár veľkých rajčín
  •  sojový granulát
  • 1 veľká cibula
  • kečup/paradajkový pretlak
  • kurkuma
  • červená paprika
  • čierne korenie
  • soľ
  • sojová omáčka
  • olej

postup:

Rajčiny umyjeme a vydlabeme. Do hrnca dáme variť sojový granulát(pol balenia = 5-6 rajčín), sojovou omáčkou a dochutíme podľa potreby. Keď sa soja uvarí , precedíme a vytlačíme vodu. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku. Pridáme lyžičku červenej mletej papriky a chvílu pražíme. Pridáme sojový granulát, kečup a zvyšky rajčín. Chvíľu varíme,  nakoniec dochutíme lyžičkou kurkumy, mletým korením a soľou a odstavíme.

Vydlabané rajčiny naplníme zmeskou zo sojového granulátu, položíme na pekáč, polejeme trochou oleja a vložíme do vyhriadej rúry. Navrch môžme nastrúhať vegánsky syr alebo tofu.  Pečieme pri 180 stupňov približne pol hodinu.

Recept je jednoduchý a rýchly. Rajčinky môžme podávať s pečivom, ryžou, či zemiakmi. Plnkou je možné naplniť i baklažán, šampiony, či papriku … fantázií sa medze nekladú 🙂 Prajeme dobrú chuť.