Rukolovo šošovicový šalát

Rukolovo šošovicový šalát

Ingrediencie:

  • 100 g kešu orechov (asi 1 šálka)
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 chilli/jalpeno
  • 5-6 sušených rajčín
  • 3 krajce celozrnného chleba
  • 400 g uvarenej šošovice
  • soľ, korenie
  • Môžeme pridať aj: hrozienka/agáve, citrónovú šťavu alebo ocot

Príprava: cca 12 min. /  Stupeň obtiažnosti: jednoduchy

Postup:

V panvici orestujeme kešu orechy na jemnom ohni asi 3 minúty, aby sme maximalizovali arómu. Potom ich hodíme do šalátovej misy.

Nakrájame cibuľu. Na nízkom plameni ju orestujeme po dobu 3 minút. Pokrájame chilli/jalpeno a sušené rajčiny. Krajce chlebu nakrájame na veľkosť krutónov. Pridáme zbytok oleja a opečieme aj chlebové krutóny do chrumkava. Okoreníme, osolíme.

Umyjeme rukolu a pridáme do šalátovej misy. Ďalej tam pridáme aj šošovicu, dobre všetky ingrediencie premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti a podávame s krutónmi.

Pozn:Do tohoto nebesky chutného šalátu môžeme primiešať aj za hrsť hrozienok alebo agávový sirup. Pre kontrast môžeme pridať aj citrónovú šťavu alebo ocot pre extra chuť.

Leave a Reply