Tortilla z celozrnnej múky

Tortilla z celozrnnej múky

Ingrediencie:tortilaa

  • 250 g múky
  • 250 ml vriacej vody
  • ½ polievkovej lyžice soli
  • 50 g múky na rolovanie

Počet porcií: 2

Príprava: cca 20 min. / Doba pečenia: cca 2 min / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:tortila

Múku zmiešame so soľou vo veľkej mise. Následnu ju zalejeme vriacou vodou a premiešame drevenou varechou. Po pár sekundách zamiesime cesto aj rukami a rozdelíme na šesť častí. tortillKaždú jednu vytvarujeme do kruhu, pričom každú pomúčime, aby sa nám nelepili. Na nepriľnavej panvici opečiemena každej strane asi jednu minútu bez pridania tuku alebo oleja.

Týchto šesť tortíl by malo stačiť pre dve osoby. Odporúčame ich naplniť s fazuľou a zeleninou.

Leave a Reply