Valentínsky špeciál: Horúce kakao

Valentínsky špeciál: Horúce kakao

V týchto mrazivých dňoch je horúce kakao urobené z kešu orieškov ideálnym nápojom nielen pre zamilovaných.

Super krémové a husté a to bez štipky mlieka. Jemná chuť čokolády mu dodáva prirodzene sladkú chuť.

Ingrediencie:

  •  1šálka surových kešu orechov, odmočených po dobu 1h
  • 1 veľká ďatla, vykôstkovaná, odmočená
  • 3 šálky vody
  • 2 lyžice javorového alebo agáve sirupu
  • ¼ šálky kakaa
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipku soli
  • asi 30 g  70 % tmavej čokolády

 Počet porcií:  6

Pracovná doba: cca 1 hod 5 min. /  Doba varenia: 5 min  / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Ďatlu a kešu orechy odmočíme v miske aspoň hodinu, kľudne aj cez noc. Potom dobre odkvapkáme a premyjeme. Spolu s vodou, javorovým sirupom, kakaom, vanilkou a štipkou soli ich potom dáme do mixéru a na najvyššej rýchlosti zmixujeme do jemna.

Túto zmes premiestnime do stredne veľkého hrnca a pridáme kúsky čokolády. Zohrievame, kým sa čokoláda rozpustí. Premiešame, aby sa obe zložky pekne skombinovali, pričom dáme pozor, aby sa neprichytil spodok.

Servírujeme s nastrúhanou čokoládou na vrchu.

Ak vám niečo zostane, uchovajte v chladničke a následne si kakao môžete znova ohriať alebo vychutnať studené.

Pozn: toto kakao pomerne ľahko tuhne, keď ho necháte dlhšie stáť. Kľudne ho rozmiešajte s troškou mandľového mlieka.

 

Leave a Reply