Valentínsky špeciál: Raw čokoládový ganache

Valentínsky špeciál: Raw čokoládový ganache

Rozplýva sa na jazyku a vy túžite po ďalšom a ďalšom kúsku s každým sústom. Nech sa páči ochutnajte, neoľutujete.

Veľmi ľahký dezert, ktorý sa skladá len zo 4 ingrediencií – kešu orechov, sladidla, pomaranča a čokolády.

Ingrediencie:

  • 2 šálky namočených kešu orechov
  • 2 lyžice agáve sirupu
  • nastrúhaná pomarančová kôra
  • 2 raw čokoládové tabuľky

Počet porcií:  4

Pracovná doba: cca 10 min. /  Doba varenia: 30 min  / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Kešu orechy namočíme do vody na 1 – 10 hodín.

Jednu tabuľku čokolády roztopíme vo vode.

Zmixujeme kešu orechy so sirupom a pomarančovou kôrou do krémovitej podoby.

Pridáme roztopenú čokolády a riadne zmixujeme.

Nalejeme do formičiek a dáme do chladničky na 1-2 hodiny.

Následne vyberieme z formičiek a polejeme rozpustenou čokoládou z druhej tabuľky čokolády.

Dáme znova do chladničky na 30 – 60 minút a podávame studené.

Leave a Reply