Valentínsky špeciál, tip na večeru: Alfredove karfiolové fettucciny

Valentínsky špeciál, tip na večeru: Alfredove karfiolové fettucciny

Ingrediencie:

  • 4 plné šálky karfiolu (1 malý až stredne veľký karfiol)
  • ½ lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnak, jemne nasekané
  • ½ šálky mandľového mlieka (aleboi iného rastlinného mlieka)
  • ¼ šálky neaktívnych kvasníc
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky cibuľového prášku
  • ¼ -1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • fettuccine bezvaječné cestoviny
  • na ozdobu čerstvá petržlenová vňať

Počet porcií:  4

Pracovná doba: cca 20 min. /  Doba varenia: 30 min  / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie časti a uvaríme do mäkka. Zlejeme.

Medzitým si na panvici opražíme cesnak, na malom ohni. Pozor, aby nezhnedol, ale len zmäkol. Karfiol, opražený cesnak, mlieko, kvasnice, citrónovú šťavu, cesnakový a cibuľový prášok, soľ, korenie dáme do mixéru a mixujeme do podoby omáčky.

Uvaríme cestoviny al dente.

Karfiolovú omáčku premiestnime z mixéru do väčšieho hrnca, pridáme uvarené, zliate a odkvapkané fettucciny, posolíme, ak treba.

Podávame s nakrájanou petržlenovou vňaťou a čerstvo nastúrhaným čiernym korením.

 

Leave a Reply