Vegánska paella

Vegánska paella

Ingrediencie:

  • 2 papriky, červená a zelená
  • 1 pór
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g ryže
  • 1/2 litra zeleninového vývaru
  • soľ, korenie
  • 1 balenie alebo 0,1 g šafránu
  • 1 veľká rajčina (najlepšie heirloom)
  • 40 g mrazeného hrachu
  • 8 čiernych olív
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 200 g údeného tofu
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 1 bio citrón

Počet porcií: 4

Príprava: cca 45 min. / Doba varenia: cca 30min. / Stupeň obtiažnosti: normálny

Postup:

Papriky nakrájame na kocky, pór na plátky. Olúpeme cibuľu a cesnak, nasekáme najemno. V panvici ohrejeme 1 1/2 lyžice oleja a osmažíme cibuľu a cesnak do sklovita. Pridáme papriky, pór a ryžu a varíme 3 minúty. Odoberieme 2 lyžice vývaru a dáme bokom. Po chvíli pridáme soľ a korenie. Šafrán zmiešame so zostávajúcim vývarom, zalejeme, prikryjeme a dusíme 10 minút.

Blanžírujeme paradajky, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Pridáme aj hrášok a olivy, dochutíme soľou, korením a paprikou. Varíme ďalších 10 minút.

Tofu nakrájame na 1,5 cm kocky a osmažíme 3 minúty vo zvyšnom oleji, opatrne ho obraciame, aby bolo osmažené rovnomerne.

Najemno nakrájame petržlenovú vňať. Umyjeme citrón v horúcej vode, vysušíme a nakrájame na plátky. Zmiešame tofu s paella, posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a na vrch poukladáme citrónové koliečka. Zakryjeme panvicu a necháme dôjsť ešte po dobu 5 minút.

Leave a Reply