Vegánske rizoto

Vegánske rizoto

Na 4 porcie potrebujeme:

2 menšie šálky ryže

3 menšie mrkvy

1/2 baklažánu

4 šampióny

sterilizovaná kukurica

1 červená cibula

kurkuma

bazalka

sečuánske korenie

kokosový olej

soľ

Postup:

Do hrnca dáme variť ryžu. Pomer ryža :voda – 1:1. Trochu osolíme a občas premiešame aby sa nám nepripálila. Varíme cca 20minút. Medzi tým si pripravíme zeleninu. Všetku očistíme nakrájame na drobné kúsky a osmažíme na troche kokosového oleja spolu s hubami. Smažíme  7minút a potom pridáme 2-4 lyžice kukurice. Nakoniec pridáme 4 kúsky sečuánskeho korenia, lyžičku kurkumy a soli podľa chuti a smažíme do mäkka. Nakoniec k zmesi zeleniny primiešame uvarenú ryžu, premiešame, pridáme trochu bazalky a odstavíme. Môžme podávať posypané s veganským syrom.