Zapečené zemiaky s čerstvými bylinkami

Zapečené zemiaky s čerstvými bylinkami

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvé bylinky podľa chuti (celé listy, stonky alebo konáriky)

Počet porcií: 4

Príprava: cca 15 min. / Doba pečenia: cca 40 min / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

103630-960x720-ofenkartoffeln-mit-frischen-kraeuternUmyjeme zemiaky a prerežeme ich na polovicu, po dĺžke.

Poukladáme ich prerezanou stranou smerom nahor na plech vystlaný pečiacim papierom a povrch potrieme olejom a posolíme. Konáriky, stonky alebo listy z rôznych byliniek poukladáme na povrch zemiakov a otočíme ich smerom dolu na pečiaci papier. Potrieme olejom aj túto stranu zemiačkov a posolíme ich.

Takto pripravené zemiaky dáme piecť asi na 40 minút do rúry rozohriatej na 180° C.

Zapekané zemiaky servírujeme s rezom smerom hore, aby sme videli bylinky. Takto jednoducho pripravené zemiaky sú ozdobou každého stola. Skvele sa hodia na party, grilovačky či rauty.

730162-960x720-ofenkartoffeln-mit-frischen-kraeutern

Leave a Reply