Zeleninová panvica s arašidovým maslom

Zeleninová panvica s arašidovým maslom

Ingrediencie:

  •  3/4  šálky sójových granúl (kociek)
  • zeleninový vývar, horúci, na namáčanie
  • 1 cibuľa, pokrájaná na kockyzelveg
  • 1 strúčik cesnaku, drvený
  • 1/2 mrkvy, najkrájanej na kocky
  • 1/2 cukety, nakrájaná
  • 1 plechovka kukurice (140 g)
  • 100 ml silného zeleninového vývaru
  • 150 ml sójového mlieka
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice arašidového masla
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • štipka chilli korenia, čierneho korenia, kari, papriky
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • múka na zahustenie

Počet porcií: 2

Príprava: cca 30 min. /  Doba varenia: cca 20 min. / Stupeň obtiažnosti: jednoduchý

Postup:

Sójové granule dáme do misky. Privedieme zeleninový vývar k varu a zalejeme ním granule. Starostlivo omočíme každú časť , nemali by byť  suché a mali by sa dobre napučať. Napučiavame ich po dobu najmenej 5 minút. Potom ich ochutíme soľou.veg s ryzou

Na panvici rozpálime rastlinný olej a pridáme granule. Najlepšiu chuť dosiahnete, ak ich dusíte až sú naozaj pekne do zlata opečené a chrumkavé. Potom nakrájame na kocky cibuľu, mrkvu a s drveným cesnakom varíme na miernom ohni do hnedasta. Napokon, pridáme nakrájanú cuketu a kukuricu. Ďalej pridáme sójové mlieko, silný zeleninový vývar a sójovú omáčku.

Postupne pridáme aj arašidové maslo, korenie a chilli. Prikryjeme pokrievkou a necháme to všetko povariť, kým cuketa nezmäkne. Ak sa to zdá príliš husté, pridáme trochu sójového mlieka alebo vody.

Omáčka by mala byť pekná, krémová s dobrou ostrosťou pridaných korením. V prípade potreby môžeme dodať trochu vývaru, soľ, chilli alebo korenie. Ak máte radšej hustejšiu omáčku môžete ju zahustiť trochou múky. Na záver jedlo posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávame s ryžou, zemiakmi alebo ľubovoľnou prílohou.

Leave a Reply