Zeleninový guláš s kokosovým mliekom

Zeleninový guláš s kokosovým mliekom

Ingrediencie:

  • 100 g póru
  • 100 g mrkvy
  • 50 g zeleruzeleninova
  • 100 g ružičkového kelu, môže byť aj mrazený
  • 1 malá červená paprika (asi 100 g)
  • 1 zemiak (asi 80 g)
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 g zázvoru, čerstvého
  • 500 ml domáceho zeleninového vývaru
  • 160 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžička kari
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej

Počet porcií: 2

Príprava: cca 30 min. / Stupeň obtiažnosti: normálne

Postup:

Umytý pór nakrájame na 1 cm široké krúžky. Mrkvu, zeler, zemiaky a papriku tiež nakrájame na 1 cm kocky.

Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, osmažíme najemno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak, pridáme zázvor a kari korenie. Krátko povaríme, potom podlejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom. Podusíme na miernom ohni.

Pridáme nakrájanú zeleninu, ružičkový kel a polievku prikryjeme. Ďalej varíme na miernom ohni asi 20 minút.

Dochutíme soľou a korením.

Leave a Reply